Jeg gleder meg til november…

go to site Ja, jeg gleder meg faktisk til november, selv om jeg ikke er så glad i vinter og mørke. I går bestilte jeg en kjærestetur. En tur som er helt annerledes enn noen annen tur vi har vært på. 

Vi elsker å reise. Oppdage nye steder og treffe spennende mennesker. På den måten har vi fått venner som bor over hele Europa. I fjor ble det ikke mye reising, og i sommer verket hele kroppen etter å oppleve fremmede steder. I år har vi bestemt oss for å bruke minimalt med penger på ting og tang. Vi har alt vi trenger og mer til. Pengene vi ikke bruker på materielle ting vil vi bruke på opplevelser. Kino, ut å spise, show, konserter og reiser.

Her om dagen kom en e-post susende inn i mailboksen min på et flyvende teppe. Det føltes nesten sånn. Jeg hadde nettopp lest ferdig boken «Safranhuset» av Rosanna Ley, der store deler av handlingen foregår i Marokko. Mens jeg satt å dagdrømte om Atlasfjellene og safran, kom e-posten med et fantastisk godt tilbud til nettopp Marokko. Jeg begynte neste å tro jeg hadde pusset på en magisk lampe eller noe. Snakk om et sammentreff.

Saffron Flower
© | Dreamstime Stock Photos

Etter å ha diskutert litt med min mann, bestilte jeg turen. I november reiser vi en uke til Marokko. Vi skal på en rundtur som begynner i Marrakech. Hjertet mitt danser av forventning og lykke. En Kjærestetur der vi skal oppleve markeder, spise god mat, ri på kameler og overnatte i Sahara. Det blir en magisk og spennende reise.  Jeg bestilte også en utflukt til Atlasfjellene. Tenk om de vakre lilla safrankrokusene blomstrer når vi er der?

Sahara
© Galyna Andrushko | Dreamstime Stock Photos

Nå skal jeg ikke ta helt av, men også glede meg til en deilig vår her hjemme og til sommerferie med familien. Mange spennende ting som skjer, og det går bedre med skrivingen. Opplevelser hjelper på inspirasjonen, også det å glede seg til opplevelsene. Da er det lettere å finne flyt i skrivingen.

Når hverdagen blir litt grå å kjedelig, skal glede meg til spennende eventyr i november og drømme om safran, ørken og magiske lamper.

 

6 thoughts on “Jeg gleder meg til november…

 1. Hei Janicke.
  Du kan glede deg. Vi har vært der, et flott land. Vi var på markeder og ble lurt. Kjøpte mye rart og fikk sett mye rart. Det å bli lurt var nesten et mål med turen. Hvis jeg forsvant for Tor-Ivar fant han meg inne i ei bu der jeg satt og drakk te med han som Eide butikken. Jeg kjøpte snorke medisin, Viagra (ikke for at han trenger de) og kalde førte medisin. Noe blad som jeg skulle ha i varm vann. Jeg satt hjemme i stuen og skulle prøve det og blei rusa. Da kasta Tor-Ivar alt jeg hadde kjøpt. Tenk å bli stoppa i tollen med dette.
  Gled deg til turen. Jeg leser boka nå og vil veldig gjerne til bake.

  1. Hei Anita, jeg ser deg for meg i butikkene med mynte-te og diverse medisiner 😀 Godt dere ikke ble stoppet. Etter å ha vært i Tunisia elsker jeg slike markeder og det skal bli fantastisk å oppleve Marokko. Kos deg med boken. Det er en bok man husker lenge etter man har lest den 😀

 2. Men jeg tror krokus blomstrer om våren, som de fleste løkblomster. Og siden Marokko ligger på den nordlige halvkule så blir det nok ingen blomstring på deg. Men det blir nok en flott tur uansett!!

  1. Hei, knollene blir satt i jorden i september og de blomstrer sent i oktober-november i Marokko. Safran er en høstblomstrende krokus 😀

  1. Ja, har ikke vært der før og det blir spennende å besøke Sahara. Tusen takk for at du besøkte bloggen min 😀

Legg inn en kommentar